UTUSAN MALAYSIA: Margasatwa juarai Levi’s Music Project

KUALA LUMPUR: Mengangkat tema keyakinan diri menerusi lagu Yang Asli membawa tuah kepada kumpulan Margasatwa apabila berjaya merangkul kejuaraan Levi’s Music Project yang julung kali diadakan. 

Salah seorang ahli kumpulan itu, Kimal berkata, mereka tidak merancang untuk memasuki mana-mana pertandingan…

[Harian METRO>RAP] Kami menang! – Margasatwa

Kuala Lumpur: Band Margasatwa menerusi lagu Yang Asli dinobatkan juara pertandingan Levi's Music Project sekali gus membawa pulang RM20,000.

Kimal yang mewakili kumpulan itu berkata, Margasatwa pada awalnya tidak bercadang untuk menyertai mana-mana pertandingan. 

"Margasatwa pada asalnya tidak merancang untuk…

HARIAN METRO: Margasatwa Tonjol identiti Melayu

 

Khamis, 9 April 2020 Margasatwa tonjol identiti Melayu   Album mereka ini mengetengahkan pelbagai elemen muzik Melayu seperti keroncong dan zapin, asli yang menggunakan alat muzik seperti rebana serta gamelan. FOTO Halimaton Saadiah Sulaiman   Oleh Syanty Octavia Amry

YAKIN muzik era…

[TheLevel.My] ‘EGO’ MARGASATWA MANTAP, SEPERTI JELMAAN ZAINAL ABIDIN

By Shazwan Zulkiffli 

Kugiran Margasatwa ini kumpulan baru yang sedang perlahan-lahan menempa nama di arena ‘gigging’ di kawasan Lembah Kelang. Meskipun mereka sudah mempunyai ramai peminat, sebelum ini Margasatwa belum lagi mengeluarkan apa-apa single, dan peminat, atau mereka…

[TheLevel.My] LUNCAI EMAS SIGNS IQBAL M AND MARGASATWA

By A.Akbar 

Malaysian legend M Nasir’s record company Luncai Emas Sdn Bhd recently announced that they’ve signed on two promising local bands, Iqbal M and Margasatwa.

Margasatwa, however, is a new outfit in the scene. Formed over…